He must changed if he really love me

oleh Anef Cinta

anef cinta fitriSuatu ketika dulu…Gadis Jelita: “Kekasih aku sudah berubah menjadi better guy because I told him so. Dia cintakan aku sepenuh hati sebab itulah dia berubah. Dia sanggup tinggalkan kawan-kawannya yang jahat dan perangainya yang aku tak suka”. Aku: Dalam hati “Aku nak cuba juga. Jika dia berubah maksudnya dia cintakan aku”.
Setelah sekian lama menegur… merajuk… masih tiada perubahan…”Ah dia memang tidak cintakan aku. Lebih baik pisah je macam ni”. Lalu hubungan kami menjadi hambar dan tidak semanis dulu walaupun tidak berpisah.
Sekarang….bila terkenang kembali terasa bodohnya aku kerana percaya he MUST changed if he really love me. Aku cintakan dia dulu kerana dirinya. Aku dambakan kasihnya kerana dirinya. Bukannya kerana dia orang yang aku baru nak bentuk. Aku patutnya menerima diri dia seadanya…dan akhirnya yang menjadi mangsa adalah cinta kami.

Tag: ,

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: